Folosirea energiilor alternative

Folosirea energiilor alternative

 

Active Image

    Puterea solara nu mai este reprezentata doar de panourile fotovoltaice amplasate pe acoperisurile existente utilizate pentru a atrage mai multa energie solara. In zilele noastre, oamenii cauta modalitati unice de a integra energia solara in design-ul arhitectural. Mai mult, unii inovatori au venit cu modalitati de a transforma structura intr-una independenta din punct de vedere energetic, combinand diferite surse de energii alternative.
 
Active Image

    Cateodata, una dintre cele mai simple solutii disponibile este, de asemenea, si una dintre cele mai bune. Acest design incredibil de simplu adreseaza problemele clasice ale colectiei de enegii solare. Are un impact mic, folosind minimum de materiale pentru utilizarea energiei soarelui. Este eliberat spatial, cu elemente plutitoare care ar putea fi adaugate oriunde (urban sau rural si in situatii rezidentiale sau urgente) fara a fi necesar un spatiu excesiv de mare sau timp pentru transportarea lor.

Active Image

    A fost numit oricum, incepand de la Arca lui Noe ecologica la capsatorul urias. Aceasta structura a fost conceputa din materiale reciclate mergand tot pe ideea de energie alternativa. In urma unui nefericit eveniment cand un numar mare de celule fotovalice care nu au putut fi revandute, Sanyo a decis sa le foloseasca ei si sa creeze o structura a companiei in acelasi timp.

Active Image

    Aceasta statie de energie solara din Europa apare ca un obiect extraterestrial. O arie de panouri solare amplasate in jurul bazei sunt folosite pentru a reflecta soarele direct la turnul urias in cazul in care, in mijloc, energia termica este folosita sa creasca temperatura apei din conducte cu ajutorul structurii. Panourile realizeaza o priveliste incantatoare si se rotesc pentru a urmari soarele de-a lungul anului.

Active Image

    Intr-o combinatie eleganta intre instalatiile solare si cele eoliene aceasta traversare a inovatiei solare are aripioare care are in mod automat se ajusteaza nu numai sa captureze maximum de energie de la soare, dar si pentru a obtine cat mai mult din energia eoliana disponibila.

Active Image

    Una dintre cele mai mari probleme, asa cum stie oricine, in ceea ce priveste energia solara este perioada in care soarele nu straluceste pur si simplu (noaptea sau in timpul vremii urate cu ploi sau ninsori). Pentru a fi in avantaj chiar si in aceste perioade se folosesc materiale (asa cum este sarea) care stocheaza caldura pentru perioade lungi de timp chiar si in absenta soarelui, ceea ce face ca aceast gen de instalatie sa reprezinte un nou  stadiu al evolutiei energiei solare - realizand absolut tot din materiale disponibile. Ce va urma in orizontul solar viitor? Este greu de spus insa elementele cheie par a fi: (a) folosirea energiei solare chiar si fara soare; (b) combinarea energiei solare cu alte energii alternative; (c) utilizarea maxima a energiei solare prin integrarea ei in structuri existente si vehicule atat la scara mica, cat si la scara larga folosindu-se la maxim materialele disponibile, timpul si eficienta costurilor.