Ingeniozitatea design-ului de gradina

Ingeniozitatea design-ului de gradina


    Labirinturile pot fi gasite in lume si reprezinta importante opere culturale, oferind o privire asupra istoriei si psihicului uman. In mitologia greceasca, labirintul a fost conceput de catre Daedalus pentru a incarcera Minotaurul; insa labirintul este privit si in sensul simbolic. "Mersul prin labirint" se spune ca este o experienta meditativa si personala prin care o persoana castiga informatii despre adevarata lor natura. De asemenea, labirinturile mai sunt concepute si pentru jocuri strategice, de orientare; acestea sunt unele dintre jocurile fizice originale de puzzle ale omenirii.   Prin urmare, labirinturile sunt contemplative, usor de realizat, dar si dificil de navigat. Acestea dezvaluie, in mod simbolic, doua parti ale spiritului uman: complexitatea si simplitatea; misterul si design-ul; intuitia si experienta senzoriala. Labirinturile sunt embleme ale tensiunii filozofice eterne intre destin si liberul arbitru.
 
Ingeniozitatea design-ului de gradina
 

Serpi si scari


    O intorsatura creativa a labirintului standard, un designer intreprinzator, Michael Blee, a construit cel mai mare joc "Serpi si scari" - acopera 6 acri de teren (este a 10-a constructie a lui de acest gen, pana acum, cea mai mare dintre ele). Toate marginile au cel putin 3 metri, asigurand astfel un joc provocator si plin de obstacole pentru cei cel joaca.  

Labirinturile pot fi gasite in lume si reprezinta importante opere culturale

Mega - Labirintul lui Davis


    Mega Labirintul lui Davis este unic in faptul ca se schimba complet de la an la an. Fie ca este vorba de coroana unui rege, un dinozaur sau orizontul unui oras, vizitatorii nu stiu niciodata ce vor traversa in continuare.

Mega Labirintul lui Davis este unic in faptul ca se schimba complet de la an la an.

Labirint in Anglia


    16.000 de copaci tisa ai Longleat formeaza gardul labirintului din Marea Britanie ce acopera 1,48 de acri si aproape 3,22 km de pasaje. Podurile din lemn construite in acest puzzle masiv dezvaluie o caracteristica neobisnuita: Longleat este un labirint tridimensional.
 
 Labirint in Anglia