Manipularea opiniei publice

Manipularea opiniei publice


    Oamenii din toate timpurile, din toate categoriile sociale adora conspiratiile si chiar daca nu exista, o farama de indoiala tot timpul apare. Conspiratiile ce le vom prezenta in continuare pot fi sau nu adevarate si poate ca nu vom afla raspunsul niciodata, insa merita sa stiti si cealalta parte a posibilului adevar despre fapte ce au trasat cursul istoriei.

Manipularea opiniei publice
 

Illuminati si Noua Ordine Mondiala


    O conspiratie in care grupuri secrete si puternice (Illuminati, Grupul Bilderberg si altele) comploteaza sa conduca omenirea cu un guvern mondial unic. Se spune ca multe evenimente istorice au fost construite de aceste grupuri, cu un singur scop - Noua Ordine Mondiala (NWO). Grupurile utilizeaza finante politice, inginerie sociala, controlul mintii si propaganda bazata pe frica, toate pentru a-si atinge obiectivele lor. Se crede ca semnele Noii Ordini Mondiale sunt piramida pe verso al marelui sigiliu din Statele Unite, picturi murale stranii si tulburatoare la Aeroportul International Denver, imagini si pentagrame in planurile orasului. Organizatiile internationale precum Banca Mondiala, FMI, Uniunea Europeana, Organizatia Natiunilor Unite si NATO sunt enumerate ca organizatii fondatoare ale Noii Ordini Mondiale.

Illuminati si Noua Ordine Mondiala

Nasa a falsificat aterizarile pe Luna


    Oamenii care cred ca aterizarile Apollo pe Luna nu au fost ceea ce s-a crezut atunci, sunt siguri ca NASA a falsificat unele sau toate aterizarile. Unele teorii care inconjoara acest subiect sunt ca astronautii de pe Apollo nu au ateriza pe Luna; NASA si, eventual, altii, au inselat publicul, in mod intentionat, sa creada ca aterizarile au avut loc prin dovezi fabricatie, inclusiv fotografii, casete de telemetrie, transmisii, precum si probe de roci; NASA si altii continua sa participe activ la conspiratie pana in ziua de azi. Cei care cred ca NASA a falsificat unele sau toate aterizarile isi bazeaza teoriile lor pe fotografii de la suprafata Lunii, pretinzand ca aparatul video a traversat partial in spatele pietrelor, un steag plantat de Buzz Aldrin care se misca intr-un mod ciudat, lipsa stelelor peste piesajul lunar si umbrele care se incadreaza in alta directie. Aceste teorii au fost, in general reduse, dar credinta in ele - in special pe web - persista.

Nasa a falsificat aterizarile pe Luna

O farfurie zburatoare s-a prabusit la Roswell, in 1947


    Evenimentul care a inceput cu mai mult de o jumatate de secol de teorii conspirative, inconjoara obiectele de zbor neidentificate (OZN-uri). Ceva s-a prabusit la Roswell, New Mexico, candva inainte de 7 iulie 1947 si - la inceput - autoritatile SUA au declarat in mod explicit ca acesta a fost o farfurie zburatoare sau un disc - dupa cum arata povestea din aceea zi relatata de Roswell Daily Record. Numerosi martori declara ca au vazut ramasitele metalice raspandite pe o arie larga, iar un martor a declarat ca a vazut o ambarcatiune de foc trecand pe cer cu putin timp inainte de a se prabusi. In ultimii ani, martorii au adaugat noi detalii semnificative, inclusiv asupra operatiunilor militare dedicate pentru a recupera ambarcatiunile extraterestre si chiar pe extraterestrii, insisi, pe mai mult de 11 sit-uri si intimidari pretinse ale martorilor. In 1989, fostul antreprenor de pompe funebre Glenn Dennis a afirmat ca el a fost implicat in autopsiile extraterestrilor care au fost efectuate la baza aeriana Roswell.
    Teoria conspiratiei a fost trasa de catre armata americana in mod repetat, in schimbarea povestii ei. In termen de ore cand armata a spus reporterilor ca au recuperat o farfurie prabusita, ofiterii superiori insistand asupra faptului ca singurul lucru care ar fi cazut din cer a fost un balon meteo. Un raport intocmit de catre Secretarul Oficiului Fortelor Aeriene lansat in 1995, a concluzionat ca materialul recuperat in 1947 au fost resturi probabil dintr-un program guvernamental secret numit Proiectul Mogul, care a implicat baloane de altitudine mare, ce aveau menirea de a detecta undele de sunet generate de teste pentru bomba atomica sovietica si rachete balistice. Un al doilea raport, lansat in 1997, a ajuns la concluzia ca rapoartele despre corpurile straine au fost probabil o combinatie de amintiri inocente transformate a accidentelor militare care implica personal ranit sau ucis si de recuperare a manechinelor antropomorfe in programele militare cum ar fi Proiectul High Dive efectuat in anii 1950.
 
 O farfurie zburatoare s-a prabusit la Roswell, in 1947

    Inca de la sfarsitul anilor 1990 dezbaterea cu privire la Roswell a polarizat cu mai multi fosti cercetatori pro-OZN, concluzionand ca ambarcatiunea a fost, intr-adevar, parte a unui proiect militar american si ca a fost, cel mai probabil, un fel de balon meteo. Dar, o dovada in plus a aparut - in special, o declaratie sub juramant, semnata de Walter Haut, ofiter al afacerilor publice din cadrul Roswell Army Air Field care a elaborat primul comunicat de presa in 8 iulie 1947. Haut spune in declaratia sub juramant - semnata in 2002 - ca a vazut cadavrele extraterestre, o ambarcatiune si mai spune ca el a fost implicat intr-o musamalizare militara. Haut a murit in 2005.