Modele de scaune ingenioase

Modele de scaune ingenioase


In locuinta moderna, scaunele reprezinta mai mult decat un loc de sezut. Acestea sunt parte a unei scheme de proiectare de ansamblu, declaratii despre stilul personal si o modalitate de a complimenta mobilierul si alte obiecte de arta. De la fantome si monstri la ursuleti de plus si instrumente muzicale, aceste design-uri moderne de scaune reprezinta un stil neobisnuit, ciudat si de neuitat.
 
 Modele de scaune ingenioase
 

Scaun sub forma de urs de plus gigant


Iti este vreodata dor de imbratisarea calda a ursului de plus preferat in copilarie? Acest fotoliu gigant impaiat, de la artistul Matti Klenell, ia confortul animalului de plus favorit si il umfla pana atinge proportii masive.
 
 Scaun sub forma de urs de plus gigant

Scaun arhitectural


Proiectat de legendarul arhitect Frank Gehry, fotoliul Cross Check a fost inspirat de lazile de mere, tesute din nuiele, pe care Gehry le folosea pentru a se juca, copil fiind. Liniile netede si fine ale benzilor usoare din artar intretesute, fac ca acest scaun sa para mai delicat decat este de fapt.
 
Scaun arhitectural

Scaune sub forma de monstrii


Vechile scaune de birou par sa aiba personalitati de dimensiunea unui monstru - cel putin asta este ceea ce a crezut un artist. Aceste taieturi conceptuale ale acestor scaune de birou duc design-ul de mobilier pe noi culmi - scaunul de birou, clasic, Eero Saarinen - si il transforma intr-un produs nou, distractiv si amuzant, folosind caracteristicile pre-existente.
 
Scaune sub forma de monstrii

Tanc pentru sezut


Artistul american Pharrell Williams a proiectat acest scaun uimitor, care consta dintr-un scaun de piele si o baza din plexiglas. Williams a vrut sa creeze un design care abordeaza tema razboiului; intr-adevar, la baza scaunului "Tank" exista o reminiscenta a treptelor tancului. Potrivit lui Williams, el s-a gandit la motivele din spatele tinerilor care servesc in armata si a desenat ceea ce trebuie sa fie de genul "a sta in locurile tineretii [lor]."
 
 Scaun sub forma de tanc
 

De nici un folos pentru un scaun


Acest concept de scaune este atat de modern incat nu solicita nici macar un scaun. Inventia inteligenta este ceva mai mult decat o curea infasurata in jurul picioarelor si a corpului, tinand picioarele in sus intr-o pozitie pliata de sezut. Atata timp cat nu ai nimic sa te asezi pe o podea sau trotuar, oriunde se intampla sa fii, acest lucru trebuie sa fie cel mai compact design de scaun creat vreodata.
 
 Scaun sub forma de sfoara