Vopsele texturate

Vopsele texturate


Daca esti in cautarea unui finisaj care arata ca stucul (amestec de ipsos cu praf de marmura, clei si substante minerale colorante, care, prin uscare si lustruire, capata aspectul marmurii) sau, daca doresti un sistem eficient de acoperire pentru suprafete imperfecte, vopseaua texturata de suprafata va face o treaba buna.

Vopseaua texturata
 
Unele varietati de vopsele vin premixate cu particule asemanatoare cu nisipul suspendate in vopsea. Datorita granulelor lor, aceste vopsele sunt de obicei folosite pe plafoane. Cu alte tipuri de vopsele, particulele trebuie adaugate si se amesteca bine. O alta forma de vopsea texturata nu are granule, fiind groasa si neteda, se aplica pe suprafata si apoi este texturata cu unelte speciale.

Vopselele texturate sunt disponibile fie in finisaje din latex, fie in formulari alchidice. Versiunile din latex sunt utilizate frecvent pe plafoane din gips carton, deoarece acestea pot fi utilizate fara un grund si contribuie la camuflarea cusaturilor intre foile de gips carton.
 
 Vopsele texturate pentru pereti
 
Una din problemele legate de vopseaua texturata devine evidenta atunci cand vine momentul sa vopsesti cu o alta culoare peste culoarea existenta. Toate aceste varfuri si vai create de cresterea texturarii, creste de fapt suprafata de perete. O suprafata aspra va necesita 15 - 25 la suta mai multa vopsea, la aplicarea celui de-al doilea srat de vopsea.