10 lucruri pe care ar trebui sa le sti inainte de a cumpara un apartament

10 lucruri pe care ar trebui sa le sti inainte de a cumpara un apartament


    Dupa ce petreci o anumita perioada de timp in afacerile cu inchirieri, vei realiza ca ar trebui sa ne oprim sa aruncam banii pe chirie luna dupa luna si mai bine sa cumperi o casa sau un apartament. Daca ai de gand sa-ti cumperi un apartament prima data, atunci, acest articol iti va arata o lista de verificare a lucrurilor care ar trebui analizate inainte de achizitia propriu-zisa. Aceasta lista te ajuta sa fi constient de lucrurile pe care trebuie sa le stii inainte de achizitie, pentru a evita surprizele neplacute si, bineinteles, sa investesti cu grija in viitorul tau.

    10 lucruri pe care ar trebui sa le sti inainte de a cumpara un apartament
 
  • Decide cu privire la zona in care doresti sa cumperi apartamentul. Acest lucru implica cercetari asupra zonei.
  • Inainte de a cumpara, cerceteaza piata pentru a te asigura ca vei obtine valoare in schimbul banilor. Vorbeste cu agenti imobiliari si verifica vanzarile recente din aceea zona. Nu te baza pe sfatul dezvoltatorului imobiliar sau al agentului acestuia. Vrei sa stii ca valoarea apartamentului finisat  va reflecta cel putin ceea ce ai platit.
  • Viziteaza cat mai multe locuri si uita-te dupa proprietati ce indeplinesc criteriile tale, asa ca vei avea o idee a ceea ce cumpara banii tai.
Acum, sa spunem ca ai gasit un apartament

  • Verifica daca proprietatea ce te intereseaza este aproape de facilitatile de care ai nevoie, de exemplu, de magazine, transport public, parcuri, spitale, scoli, de lucru, sala de gimnastica si altele - un sfat valoros daca doresti sa castigi timp.
  • Cand alegi sa traiesti intr-un apartament ia in considerare daca cladirea este aproape de cluburi, cafenele sau alte locuri de muzica live. Cat trafic va fi in zona - va fi zgomotos la ora de varf? Zgomotul va afecta stilul tau de viata? Este o idee buna sa aranjezi o inspectie a cladirii pe timp de seara sau in timpul orelor de varf al traficului inainte de a de decide. 
  • Cat de veche este cladirea? Ar trebui sa iei in considerare varsta cladirii. Exista facilitati ce necesita reparatii sau inlocuire? Este recomandat sa obtineti un raport de la arhitect sau inginer cu privire la construirea ei inainte de a decide sa cumperi apartamentul.
  • Care sunt masurile de securitate, de exemplu, oricine poate intra in cladire? Exista camere de securitate?
  • Are un balcon pentru a te putea bucura de vedere sau de soarele de dupa-amiaza? Sau esti blocat de alte cladiri?
  • Care sunt taxele de intretinere? Multi oameni nu se gandesc la acest aspect atunci cand cumpara un apartament nou. Acestea vor acoperi in general, taxa fiscala, taxa pe proprietate, taxa de evaluare, cheltuielile cu apa si energia electrica, tarifele pebtru lift si taxele pentru angajarea unui ajutor, taxa de salubrizare si de securitate. Afla cat este taxa de intretinere si ce este inclus in tarif. De exemplu, taxele de parcare pot fi separate.
  • Daca ai o masina, parcarea va fi oferita sau trebuie sa platesti in plus pentru asta? Verifica cu vanzatorul apartamentului daca locul lui de parcare poate fi pus la dispozitia ta. Daca proprietarul anterior nu a avut un vehicul, vorbeste cu secretarul societatii si cere un loc de parcare.