Biblioteci creative

Biblioteci creative


Biblioteci creative

     Cartile pot parea tot mai anacronice pe masura ce electronicele si internetul continua sa inlocuiasca rolurile lor traditionale, dar va exista intotdeauna un loc pentru carti, in vietile noastre - si in casele noastre. Aceste biblioteci duc ideea de stocare a cartilor pe noi culmi, pe care poate nu le credeai posibile.
 

Biblioteca REK


Biblioteca REK

    Depozitarea cartilor te transforma intr-un sac de nervi? Reiner De Jong are o solutie: REK, o biblioteca extensibila, ce se extinde pentru a acomoda intreaga ta colectie de carti. Compusa din 5 sectiuni glisante care se potrivesc impreuna, spre deosebire de puzzle-uri, REK va spori orice sistem de decor, cu finisajul sau laminat (in exterior un luciu alb, gri satin in interior).

Biblioteca extensibila

    REK aminteste de Cafeneaua cu pereti iluzorii facuta celebra de Serviciul Australian. Aceasta iluzie optica, iconic arhitecturala, nu se extinde mai mult atunci cand este nevoie de spatiu de stocare, dar designul interior al cladirii, cu siguranta, ar putea fi complimentat pentru instalarea mai multor biblioteci REK.

Biblioteca Platzhalter


    Aceasta biblioteca are o dubla personalitate, care se intampla sa fie un lucru bun. Posibil inspirata de aceea perosna pe care toata lumea o stie ca are volume intregi de carti in biblioteci, atat de multe incat nu pot fi stocate, insa biblioteca Platzhalter imparte in jos mijlocul, furnizand circa 30% mai mult spatiu de stocare. Desigur, "tipul acela de persoana" va inghesui din nou cartile, dar cel putin cineva face un efort in acest sens.

Biblioteca spatioasa

Bibliotecarul se ocupa de caz


    Va amintiti episodul acela din Jerry Seinfeld in care Jerry era hartuit de politistul de biblioteca vigilent, locotenentul Bookman pentru o carte adusa cu intarziere? Ei bine, Bookman nu numai ca inca se ocupa de caz, el este cazul: aceasta unitate antropomorfa de rafturi poate transforma orice persoana in cel mai citit om.
 
 Unitate antropomorfa de rafturi