Sistem de incarcare solara pentru parcari

Sistem de incarcare solara pentru parcari


    Utilizarea vehiculelor electrice este in crestere, deoarece ofera masinii un flux stabil de energie curata - de aceea designerul Neville Marte a conceput un sistem electric incredibil, o statie de alimentare ce ia forma unei poienite vesnic verzi, de copaci solari.

    Sistem de incarcare solara pentru parcari
 
    Livada sa fotovoltaica are o dubla functie, actionand ca o benzinarie de energie regenerabila curata si oferind in acelasi timp un loc umbrit pentru autoturisme, pentru a parca in timp ce isi incarca masinile.

    Fiecare dintre copacii din padurea solara Neville Marte este compus dintr-un set de frunze fotovoltaice montate pe ramuri. Baza fiecarui trunchi este caracterizata de o priza de alimentare care poate fi utilizata pentru alimentarea masinii ecologice in timp ce tu alergi sa-ti rezolvi treburile.

Padurea solara

    Neville a spus ca design-ul copacilor si a frunzelor nu reprezinta un obiectiv, dar a venit in mod natural, in timp ce se incerca sa se maximizeze suprafata umbrita, pe care o ofera structurile.

    Desi eficienta data de suprapunerea panourilor fotovoltaice, a ridicat initial cateva probleme, Neville a continuat sa explice ca frunzele se rotesc cu soarele pentru a asigura eficienta maxima. 
 
Parcare pentru incarcarea masinilor electrice

    Padurea solara este, cu siguranta, un pas estetic binevenit fata de betonul standard, incins de soare, din care sunt construite majoritatea parcarilor si serveste ca sursa de inspiratie pentru integrarea tehnologiei solare cu forme naturale.