Pereti din canepa fara carbon

Pereti din canepa fara carbon


    Cladirile sunt responsabile pentru treizeci si opt la suta din emisiile de CO2 in SUA, in concordanta cu US Green Building Council, iar cererea pentru cladirile din carbon neutru, este tot timpul mare. Acum, exista un nou material de constructii, care nu este conceput doar din carbon neutru, dar este, de fapt de carbon negativ.

   Pereti din canepa fara carbon
 
    Dezvoltat de  Lhoist Group, din Marea Britanie, Tradical ® Hemcrete ® este un bio-compozit, un material termic pentru pereti confectionat din canepa, var si apa. Ce il face sa fie carbon negativ? Exista mai mult CO2 blocat in procesul de crestere si de recoltare a canepei decat este lansat in productia de var. Desigur, ecuatia este mult mai complicata decat atat, dar Hemcrete ® este inca o tehnologie noua, uimitoare, care ar putea schimba industria de constructii.
 
Caramizi din canepa

    Cu un aspect frumos, ecologic, precum si 100% reciclabil, Hemcrete ® este la fel de versatil, pe cat este de durabil. Acesta poate fi utilizat intr-o arie larga de aplicatii, de la izolatia acoperisului la constructia peretelui, terminand cu podelele. Hemcrete ® este rezistent la apa, ignifug, izoleaza bine, nu putrezeste, atunci cand este utilizat deasupra pamantului, si este complet reciclabil. De fapt, producatorii spun ca peretii din canepa ce vor fi demolati pot fi folositi efectiv ca si ingrasamant!
 
Utilizarea canepii in constructii

    Disponibil de ani de zile in Marea Britanie, Hemcrete ® abia acum isi gaseste drumul si in America de Nord. Speciile de canepa, utilizate pentru fabricarea Hemcrete ® nu sunt crescute in SUA din cauza ca este ilegal acest lucru, facand Hemcrete ® o optiune costisitoare pentru constructorii din SUA , deocamdata. Pe masura ce presiunea pentru mai multe materiale de constructii durabile creste, parlamentarii vor revizui cu siguranta, acest lucru, precum si celelalte legi restrictive, in mod similar, in special in cazul in care exista bani pentru a fi realizate. Si, judecand dupa succesul Hemcrete ® in Europa si in alte parti, exista multe lucruri de realizat din acest material; este atat de profitabil peste mari, incat Hemp Technologies, unul dintre cei mai mari producatori de produse de canepa din Marea Britanie, recruteaza in mod activ cat mai multi cultivatori noi.
 
 Materiale de constructii din canepa