Scaune din obiecte reciclate

Scaune din obiecte reciclate


    Scaunele reprezinta o piesa de mobilier banala, nu si daca acestea sunt confectionate din materiale neconventionale. Pe langa functionalitatea si estetica pe care o ofera, scaunele prezentate in acest articol aduc in prim plan o chestiune foarte importanta pentru mediul natural: reutilizarea deseurilor.

Scaune din obiecte reciclate
 

Scaune din skateboard-uri reciclate


    In zilele noastre, skateboardurile sunt exemple uimitoare de design grafic, iar unele sunt, practic, adevarate obiecte de arta - ar fi o rusine ca acestea merg la un depozit de deseuri dupa ce si-au pierdut functionalitatea! Din fericire, firma ce face scaune pentru terasa din Pennsylvania este aici pentru a mentine arta departe de a fi aruncata si sa adauge stil placii tale cu o linie de mobilier uimitoare, realizata din skateboarduri reciclate.

Scaune din skateboard-uri reciclate

    Inspirat de modul in care skateboard-urile se rup in mod constant, proiectantul si artizanul Jason Podlaski selecteaza placi de skateboard rupte si construieste fiecare scaun in fabrica lui din Pennsylvania. Un aspect unic al proiectului este acela ca aluminiul turnat, care leaga puntea de roti, sunt reutilizate ca si feronerie ce leaga locul pentru sezut de picioarele scaunului.

skateboardurile sunt exemple uimitoare de design grafic


Scaune realizate din cauciuc reciclat


    Studioul de design MIO din Philadelphia a lansat o colectie de scaune inovatoare din cauciuc. Realizate din anvelope reciclate, cu un cadru captusit cu otel, scaunul din cauciuc este ingenios de simplu si surprinzator de confortabil. Scaunul de cauciuc este tesut in cadru, fara nici un element de feronerie, iar simpla tractiune il pastreaza in loc. Nu este necesara asamblarealui, trebuie doar sa te asezi pe el. Realizate din materiale rezistente, scaunul din cauciuc este perfect pentru utilizarea, fie in interior, fie in exterior.

 Scaune realizate din cauciuc reciclat

    Acest design reutilizeaza anvelopele uzate si le transforma in piese de mobilier versatil. Avand in vedere cat de multe deseuri sunt generata anual prin eliminarea anvelopelor, ceea ce corespunde cu 408 milioane de livre pe an, doar in California. In plus, cu sistemul de depozitare si redirectionare a deseurilor,  scaunul din cauciuc, de asemenea, este cunoscut pentru functionalitatea sa ergonomica - sistemul fara feronerie este complet reglabil, ceea ce face personalizarea sa se realizeze mai usor.

    Creat in SUA, din materiale ce se gasesc la nivel local, scaunul din cauciuc de la MIO face refolosirea si reciclarea sa arate mai bine ca niciodata. Disponibil in diverse culori: gri inchis, negru si rosu mat, aceste scaune distractive aduc o briza proaspata la o resursa abundenta care altfel ar fi ajuns in depozitele de deseuri.