Detector de cutremure si corp de iluminat stradal

Detector de cutremure si corp de iluminat stradal


    Desi nu sunt la fel de placute din punct de vedere estetic ca si alte corpuri de iluminat, aceste lumini solare stradale nu asigura doar o iluminare nocturna ampla, ci vor oferi si asistenta in caz de cutremur major.

 Detector de cutremure si corp de iluminat stradal
 

   Lampile stradale de la Sharp se incarca in timpul zilei si lumineaza noaptea cu reflectoare de intensitate mare, eficiente din punct de vedere energetic, formate din LED-uri puternice. In cazul unui cutremur de marime 5.0 pe scara Riechter sau mai mare, aceste corpuri de iluminat stradale vor afisa o luminozitate completa toata noaptea pentru a lumina strazile si trotuarele, contribuind la eforturile ajutorului de urgenta.

    Noile lumini de la Sharp vor fi in curand introduse pe piata japoneza, in parcuri si in alte zone care necesita iluminarea locului sau cea de securitate.

    Fiecare lumina ofera 1800 lumeni, ceea ce este echivalent cu iluminarea conventionala fluorescenta de securitate de 38 W. Aceasta unitate va salva 48 kg de CO2, in comparatie cu luminile conventionale de securitate si vor asigura iluminatul de urgenta in caz de cutremur major. Vazand cum este pozitionata Japonia, pe Centura de Foc, o zona cunoscuta pentru activitatea seismica, aceste lampi solare stradale ofera o resursa importanta pentru eforturile de salvare si reconstructie.

Detector de cutremure

    De asemenea, luminile sub forma de LED-uri au un avantaj suplimentar - nu atrag insecte. Potrivit Sharp: "Insectele au un comportament (fototactic), in care acestea au tendinta de a se aduna in apropierea luminii, cu o lungime de unda in gama de ultraviolete de aproximativ 350 nm. Iluminarea conventionala (lumini fluorescente sau incandescente) genereaza lumina ultravioleta in acest interval de lungimi de unda, iar insectele se aduna in jurul acestor surse de lumina".

Functionalitatea detectorului de cutremure

    LED-urile genereaza foarte putine raze ultraviolete, ceea ce inseamna ca aceste corpuri de iluminat nu vor avea nevoie sa fie curatate la fel de frecvent, astfel incat acestea vor necesita o intretinere mai mica pe perioade mai lungi de timp.