Explorarea sit-ul aterizarii rachetei Apollo pe Luna

Explorarea sit-ul aterizarii rachetei Apollo pe Luna


    Puterea solara nu trebuie sa fie limitata la gadget-uri ce se refera la planeta Pamant - cel putin, nu si daca roboticianul Dr. William Whittaker de la Carnegie Mellon are ceva de spus in privinta asta.

    Explorarea sit-ul aterizarii rachetei Apollo pe Luna
 
    Whitaker si Tehnologia Astrobiotica s-au aliat pentru a dezvolta un dispozitiv solar,  prototip, care va explora sit-ul de pe Luna, pe care a aterizat racheta Apollo si sa afle cum materialele utilizate in misiune au calatorit in toti acesti ani.

    Masinaria, care a fost inscrisa in concurs pentru un premiu de 25 milioane dolari Google Lunar X Prize, este caracterizata de doua motoare pe butucul fiecarei roti, un radiator plat inclinat spre cer pe o parte si o jumatate de pivot de generatoare solare pe cealalta parte pentru a incarca rotile, pentru functionarea calculatoarelor si a HD-ului video stereo pentru a transmite inapoi pe Pamant.

Cum sa se protejeze masinaria de noptile lunare cu temperaturi de minus 116 grade Celsius.

    Exista doar o singura problema ce trebuie rezolvata: cum sa se protejeze masinaria de noptile lunare cu temperaturi de minus 116 grade Celsius. Echipa experimenteaza cu diferite moduri de a impacheta baterii litiu-ion, astfel incat dispozitivul sa poata functiona dupa doua saptamani de expunere la aer, care este aproape la fel de rece ca azotul lichid.

Dispozitiv solar de explorat Luna

    Stai pe aproape pentru a afla rezultatele experimentelor echipei cand masinaria solara va ateriza pe sit-ul lunar unde a aterizat Apollo, in 2011!