Sisteme de securitate - robotul spion

Sisteme de securitate - robotul spion


    In acest sezon de stafii si spirete, ceea ce ar putea fi mai infricosator decat un spion robotizat din otel, cu aripi sub forma de avion, ca un liliac? Numit COM-BAT, acesta este un dispozitiv de supraveghere de 15 cm, alimentat cu energie solara, eoliana si cea exploatata din vibratii.

  Sisteme de securitate - robotul spion
 
    Prototipul a fost conceput de catre armata americana, ca un mijloc de a aduna date in timp real, pentru soldati, iar Armata a acorda Universitatii de Inginerie din Michigan $ 10 milioane de dolari, pe o perioada de cinci ani, pentru a dezvolta acest dispozitiv.

    Acordul va stabili Centrul Universitatii din Michigan pentru Tehnologia microelectronica obiectiva si cea Biomimetic avansata, numit pe scurt COM-BAT. Centrul se va concentra pe dezvoltarea de senzori, instrumente de comunicare, precum si pe bateriile folosite de "lilieci".

    Unele concepte la care lucreaza includ camere video mici pentru viziune stereo, o serie de mini-microfoane, capabile sa urmareasca sunete din diferite directii si mici detectoare de radiatii nucleare si gaze otravitoare.

Conceptele includ camere video mici pentru viziune stereo, o serie de mini-microfoane.

    De asemenea, design-ul este caracterizat de "celule solare punctiforme", care sunt de doua mai eficiente ca si curentii fotovoltaice, in plus fata de un sistem de navigatie autonom, care este de 1000 de ori mai mic decat sistemele actuale.

    Subventia include o optiune de reinnoire pentru o perioada suplimentara de cinci ani si 12.5 milioane dolari fonduri.