Energie electrica wireless

Energie electrica wireless


    Cablurile de alimentare fac dezordine, inghesuiesc spatiul si, din acest punct de vedere, fac lucrurile sa para urate. Dar, din pacate, acestea sunt necesare pentru milioanele de electronice si electrocasnice pe care le avem.

 Energie electrica wireless
 
   Despre energia electrica wireless s-a vorbit destul de mult pentru o lunga perioada de timp, dar dintr-un motiv sau altul aceasta pur si simplu nu a mers. Ei bine, inginerii de la MIT cred acum ca am putea incepe sa vedem un astfel de dispozitiv pe rafturi abia in 2011. Ei chiar si-au format o companie pentru a dezvolta tehnologia: WiTricity Corp.

    Conceptul futurist este un dispozitiv sigur pentru oameni si animale de companie, eliminand necesitatea cablarii la energie si baterii scumpe. Pare prea frumos ca sa fie adevarat, dar prin intermediul tehnologiei fara fir, casa ar putea deveni complet wireless, intr-un viitor foarte apropiat.

  Energia wireless elimina necesitatea cablarii la energie si baterii

    Imaginati-va cum ar fi sa puteti lucra la laptop fara a mai fi nevoie sa umblati cu cablul de alimentare prin casa si cel mai important fara a se mai inchide fiind descarcat. De asemenea, cum ar fi daca pentru jucariile copilului nu va mai fi nevoie de baterii si chiar si masina electrica poate profita de aceasta tehnologie - toate fara fire, prize sau baterii. Si, in conformitate cu echipa de cercetare, aceasta nu s-ar adauga la suma, de multe ori semnificativa, a costurilor actuale cu energia.
 
 Principiul de functionare al electricitatii wireless