Peisaj urbanistic futurist

Peisaj urbanistic futurist


    Organic: forme, metode si tipare modelate dupa cele gasite in sistemele vii. Atunci cand se aplica in arhitectura, rezultatele pot fi cel putin interesante si reprezinta o provocare pentru atat pentru designeri, cat si pentru constructori. Iata cateva exemple de arhitectura organica care arata anumite modalitati ale designerilor de a transforma total un lucru prin indoirea lui.

Peisaj urbanistic futurist
 
    Arhitectura organica de diferite tipuri este reprezentata de catre Casa Balon, conceputa de catre Antti Lovag si cumparata de catre Pierre Cardin in 1990. Iluminata de catre soarele caldut al Coastei de Azur, Franta, design-ul a fost limitata de unii ca fiind "o parte casa, doua parti halucinatii".

Arhitectura organica de diferite tipuri este reprezentata de catre Casa Balon

    Casa Balon este o lucrare in curs care este neterminata dupa 38 de ani de cand a inceput prima constructie a sa. Lucrurile au fost intarziate atat de mult incat industrialistul francez care a comandat casa a decedat, permitandu-i lui Pierre Cardin sa cumpere structura la un pret de nimic - aproximativ $3 milioane!

Casa Balon este o lucrare in curs care este neterminata dupa 38 de ani de cand a inceput prima constructie a sa.

    Aspectul rotund si fin al Casei Balon si a altor design-uri organice similare este amintit pe coperta albumului lui Roger Dean. Un artist si designer englez cunoscut pentru peisajul urbanistic futurist expus pe copertile albumelor Yes si Osibisa a mers mai departe transpunand ideile sale in ceea ce priveste locuinta in realitate.

Casa Balon este amplasata pe Coastei de Azur, Franta

    "Casa pentru o viata" a lui Dean este o revolta a formelor organice atat in interior cat si in exterior. In contrast cu alte design-uri mentionate aici, ideile lui Dean sunt functionale, fezabile, in cel mai inalt grad acceptabile. Proiectul a inceput cu dorinta lui Dean de a crea un pat pentru copii bazat pe siguranta si securitate.
 
 Interiorul Casei Balon