Sisteme de securitate pentru casa

Sisteme de securitate pentru casa

 

 Sisteme de securitate pentru casa

    Ai reusit sa detii propria ta locuinta, insa nu te poti simti confortabil pana cand nu este pus la punct sistemul de securitate si aici ne referim la alarme, camere de supraveghere si extinctoare de prevenire a incendiilor. Aceste sisteme de securitate prezentate in acest articol sunt concepte noi ce-ti vor face viata mai usoara si fara griji.
 

Alarma portabila pentru usa va apara de hoti

 

 Alarma portabila pentru usa va apara de hoti

    Daca calatoresti mult si esti ingrijorat ca cineva ar putea intra in camera de hotel in timp ce dormi, acest mic dispozitiv portabil anti-furt ti-ar putea da linistea sufleteasca pe care o cauti. In esenta, este un dispozitiv mic ce sta sub usa. Daca cineva incearca sa deschida usa, se va lovi de acesta, iar alarma se va porni.
    Sigur, in acest caz alarma te va trezi si va trebui sa stai fata in fata cu intrusul, insa este mai bine decat alternativa de a te trezi intr-o cada plina cu gheata, cu un rinichi lipsa. Suna morbid, dar lucrurile acestea se intampla, din pacate.

Retea video personala - Camere de supraveghere wireless

 

Retea video personala - Camere de supraveghere wireless

    Webcam-urile au adus supravegherea in casele majoritatii oamenilor, dar ele au o mare limitare: au nevoie de curent pentru a functiona. Acest lucru limiteaza locul de amplasare al lor, insa aceste camere de supraveghere sunt diferite. Aceste camere mici (fiecare este inalta de 7,6 cm si cantareste 0.1 uncii) sunt complet alimentate cu baterii, ca sa nu mai vorbim ca sunt si wireless. Monteaza-le oriunde in casa si acestea vor transmite imagini cu ajutorul statiei sistemului de baza prin aer. Baza pune feed-urile pe un website protejat cu parola, in care se poate intra de oriunde.
    Tehnologia wireless este un sistem special de joasa tensiune, de 2.4GHz numit FrameMesh, care a fost initial dezvoltat de Avaak pentru armata americana. Pentru a economisi energie, camerele de suprabeghere functioneaza doar atunci cand te uiti (deci nu sunt bune pentru o supraveghere continua), iar baterii de schimb ar trebui sa dureze aproximativ un an. O singura retea FrameMesh poate avea pana la 50 de camere si nu este necesar achizitionarea unui computer (doar atunci cand te uiti la imagini).
    La o verificare a sistemului se poate vedea calitatea video a acestor camere - se maximizeaza in formatul VGA (640 x 480) la 10 cadre pe secunda - functtionalitatea este intr-adevar demonstrata. Mai mult decat atat, cu aceste camere de supraveghere poti inregistra clipuri, sa-ti concepi programul zilnic si sa dai share la inregistrarile video online.
    La vanzare, la sfarsitul lunii mai, aceasta retea video includea statia de baza, doua camere si echipamente de montare pentru suma de $299. O camera in plus costa 99 dolari. Serviciul online este gratuit pentru primul an, iar apoi se plateste o taxa de 20 dolari pentru fiecare an dupa perioada gratuita.

Webcam-urile au adus supravegherea in casele majoritatii oamenilor.

Extinctorul: atat de dragut incat iti vei dori sa stii cum se utilizeaza

 

 Extinctorul: atat de dragut incat iti vei dori sa stii cum se utilizeaza

    Siguranta impotriva focului si prevenirea lui reprezinta o chestiune foarte importanta - ceva mic se poate transforma in ceva mare destul de rapid. De-a lungul acestor linii designer-ul Sigrun Vik, un student la Scoala de Arhitectura si Design din Oslo, functioneaza in conformitate cu o ipoteza interesanta: nu utilizam (sau nu stim cum se utilizeaza) extinctoarele pentru ca sunt urate si ascunse departe.
    Pentru a remedia acest lucru, ea a creat acest extinctor, care sare destul de usor in ochi si poate fi amplasat intr-un colt al camerei, bucatarie, in holuri, de fapt oriunde, datorita design-ului sau inedit. Este proiectat pentru a fi cuplat la un sistem de alarma de incendiu wireless (multe case nu au asa ceva), iar atunci cand exista un incendiu, acesta va lumina cu propriile lumini, astfel incat sa se poata vedea in mod clar prin fum. In afara de cele prezentate, se pare ca extinctorul functioneaza ca oricare altul, tragand de acest inel mic aflat pe maner.
 
 Siguranta impotriva focului