Scarile - Spatii de depozitare ciudate

Scarile - Spatii de depozitare ciudate


     Atunci cand vine vorba de scari, majoritatea arhitectilor raman conservatori, punand siguranta si stabilitatea inaintea esteticului. Altii, insa, se straduiesc sa indeplineasca ambele cerinte, scari sigure si frumoase, iar in unele cazuri, creatiile lor devin centrul de focalizare a camerei - mai mult o instalatie artistica, decat un element arhitectural functional. Scarile realizate din sticla par ca plutesc in aer, iar creatiile inovative din lemn servesc drept rafturi de carti si pentru sezut. Aceste design-uri de scari, care se indreapta foarte departe de inceputuri, devin adevarate opere de arta, minuni ecologice.
 
 Scarile - Spatii de depozitare ciudate
 

Scari folosite pe post de depozit


    Cativa locuitori indrazneti s-au gandit sa economiseasca bani prin achizitionarea unor scari independente care au si functionalitatea de depozitare a diferitelor lucruri. Se pare ca dormitoarele de la mansarda, ce nu sunt prevazute cu acces se gasesc peste tot in Belgia, unde proprietarii economisesc mai mult spatiu dintr-un apartament folosindu-se de tavanele inalte. Aceasta scara a fost creata de arhitectul Voet-Theuns.

Scari folosite pe post de depozit

Scari realizate din cutii suspendate


    Acest design de scari realizat de Blencowe-Levine ia o scara si o intoarce invers, inchinzandu-le in loc ca scarile sa aiba spatiu deschis. Design-ul scarilor face sa se economiseasca spatiul si duc la formarea unui nou tavan.

Scari realizate din cutii suspendate

Scari plutitoare


    Dupa cate se pare, aceste scari realizate de designer-ul spaniol Jordi Vayreda, s-ar putea crede ca numai pisicile pot ajunge pana sus. Chiar nu arata ca si cum nu ar rezista sub greutatea unui om. Insa arhitectul confirma faptul ca aceste scari pot sustine chiar si 200 de kilograme spunand "Otelul este materialul pe care il folosim pentru a construi scari, doar 100 mm in grosime si fiecare treapta este sudata cu o grinda groasa de 250 mm. Secretul il reprezinta adaugarea de intarari pentru a preveni inertia ce poate fi generata, iar celalalt secret este acela de a inclina grinda pe doi pereti: peretele din fata si cel din lateral".
 
 Scari plutitoare