Viitorul omenirii - robotii?

Viitorul omenirii - robotii?


     Traim in viitor cu roboti si masinarii care fac tot felul de lucruri care, inainte, erau realizate de catre om, iar acum noi traim visele SF ale parintilor si bunicilor nostri. Robotica s-a extins in majoritatea domeniilor, in viata de zi cu zi, atat de mult incat de cele mai multe ori nici nu mai observam cand o noua tehnologie apare. Robotii pe care vi voi prezenta in continuare sunt printre cei mai ciudati, inteligenti si de ajutor, care au aparut recent in vietile noastre.  

Active Image
 

T-Rot barmanul robot


    In 2005, participantii la forumul APEC au fost intampinati de catre un barman robot. Robotul “T-Rot” poate recunoaste limbaje, sa aduca obiectele ce ii sunt cerute si sa ridice obiecte delicate datorita pielii sale sintetice. Pielea sa poate detecta diferite nivele de presiune, ca si pielea umana si sa se adapteze unei strangeri de mana.  

Active Image

Robotul flautist


    Universitatea Waseda a dezvoltat un robot ce canta la flaut inca din anul 1990, insa cea mai recenta versiune a sa, Flautistul Waseda nr. 4 (WF-4RIV), a luat pe sus presa si mass-media. Acest om mecanic poate canta perfect “The Flight of the Bumblebee” cu buze si plamani mecanici.

Active Image

Robot cu creier de sobolan


    Dar si mai uimitor este acest robot care merge cu ajutorul celulelor din creierul sobolanului. Celulele sunt inca vii si instruite sa indeplineasca sarcina de a misca robotul. Centrii de cercetare s-au focusat asupra intreruperii memoriilor creierului pentru a simula bolile Alzheimer sau Parkinson. Acest lucru va ajuta cercetatorii sa studieze faptul cum creierul se ocupa de aceste intreruperi.
 
 Active Image