Amenajarea pardoselii - placile de gresie

Amenajarea pardoselii - placile de gresie

 

Amenajarea pardoselii - placile de gresiei

    Vrei sa instalezi gresie in casa ta? Ei bine, asta este o alegere foarte buna. Este eleganta, economica si cel mai important, eficient si usor de curatat. Exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le sti atunci cand selectezi placile de gresie ce trebuie instalate, astfel incat sa obtii cel mai bun rezultat.
 
 Placi de gresie din portelan
 
    Exista diferite tipuri de placi pentru pardoseli; cele mai frecvente sunt cele realizate din portelan, ceramica sau piatra. Pentru inceput, trebuie sa faci distinctia dintre placile pentru pardosea si cele pentru pereti. Acestea pot arata exact la fel si este posibil sa inclini catre design-ul faiantei, deoarece aceasta are adesea desene mai interesante. Trebuie sa tii minte intotdeauna faptul ca avand faianta instalata pe pardosea ar putea arata grozav, dar este posibil sa nu ofere aceeasi siguranta ca si gresia, mai mult decat atat, placile de faianta nu rezista la aceleasi nivel de uzura. Placile de gresie sunt mai groase si au un finisaj mai bun in ceea ce priveste siguranta miscarii fata de placile de faianta.

Gresie realizata din placi ceramice

    Curatarea este foarte usoara, atunci cand vine vorba de placile de gresie; in special in cazul in care acestea au fost finisate cu luciu si tratament. Poti sa maturi si sa speli gresia de cate ori doresti, fara sa iti faci griji ca s-ar putea pata.

    Daca grija ta se refera la posibilitatea ca suprafata gresiei sa se zgaraie, ca urmare a greutatii mobilierului din camera, ai putea intotdeauna sa utilizezi benzi non-alunecare si anti-zgariere, astfel incat sa poti muta mobila liber, fara a trebui sa iti faci griji in legatura cu deteriorarea suprafatei sau ascunderea urmelor lasate de mobilier.
 
 Gresie din piatra