Sfaturi pentru instalarea aerului conditionat

Sfaturi pentru instalarea aerului conditionat


    Instalarea centralei de aer conditionat este o munca ce necesita cunostinte de electricitate, mecanica, precum si cunostinte in ceea ce priveste sistemele de incalzire si racire. Aceste sfaturi te vor plasa pe drumul cel bun.

.Sfaturi pentru instalarea aerului conditionat
 

Angajeaza un profesionist


    Desi poti sa incerci sa instalezi un aparat de aer conditionat, acest proces este cel mai potrivit pentru un profesionist. Exista considerente de instalare, care pot fi dincolo de capacitatea unui novice. In primul rand, trebuie sa se respecte instructiunile cladirilor locale si nationale, codurile ai standardele electrice si mecanice. Manipularea refrigeranta necesita certificarea APE, iar cablurile electrice de inalta tensiune pot provoca ranirea grava sau chiar moartea fara o instruire corespunzatoare. Citirea manualului de instalare nu este suficienta pentru a evita aceste probleme. Cel mai bine este sa lasi aceasta munca in mainile unui profesionist.

Alegerea corecta a sistemului de aer conditionat


    Cand cumperi un sistem central de aer condtionat ia in considerare costul. Un sistem nou poate fi mai scump ca o unitate de aer contionat  reconditionata. Reconditionarea unui sistem existent cu piese mai noi se dovedeste, de asemenea, a fi costisitoare, in functie de vechimea sistemului si de compatibilitatea sa cu piesele noi. Eliminarea vechiului sistem de aer conditionat in mod corespunzator, va avea ca rezultat indepartare si eliminarea taxelor si impactului asupra mediului. Adreseaza-te contractantului pentru sfaturi cu privire la cele mai bune aparate de aer conditionat ce se potrivesc pentru casa ta si o comparatie a costului intre diverse alternative.

Alegerea corecta a sistemului de aer conditionat

Intelegerea nevoii de racire a casei


    Pentru a determina daca casa ta are nevoie de racire va trebui sa stii capacitatea de racire a aparatului de aer conditionat. Capacitatea de racire pentru aparate de aer conditionat este masurata in unitati britanice termice sau BTU. Pentru a calcula capacitatea de racire a casei, fiecare 93 de metri patrati necesita 12000 BTUs. Daca casa este putin izolata, capacitatea se dubleaza, aproximativ. Aceasta include ferestre, usi. Zonele din casa cu o mai mare expunere la soare, vor afecta capacitatea de racire.

    Acest lucru poate fi un bun prilej sa iei in considera izolatia si schimbarile structurale, care vor transforma casa intr-una eficienta, din punct de vedere energetic. Contractantul iti poate recomanda cel mai bine aceste metode, care, pe termen lung vor putea economisi bani prin reducerea costurilor cu energia.

Spatiul de instalare a aerului conditionat


    Dimensiunea casei si accesul la conductele sale existente reprezinta elemente importante. Alege un model care se incadreaza in spatiul care a fost desemnat si ofera cat mai mult spatiu pentru acces. Acest sistem nu va functiona la fel daca este inghesuit intr-un spatiu mic, iar iesirea este restrictionata drept rezultat. Contractantul poate, de asemenea, sa te ajute in alegerea unei unitati de aer conditionat care este eficienta din punct de vedere energetic si este proiectata special pentru spatiul tau.

Spatiul de instalare a aerului conditionat
    Acestea sunt doar cateva sfaturi pe care trebuie sa le iei in considerare in momentul instalarii centralei de aer conditionat. Un profesionist poate oferi indrumare si te asista in luarea deciziilor adecvate.