Cum sa cumperi o chiuveta de bucatarie

Cum sa cumperi o chiuveta de bucatarie


    Ai crede ca selectarea si cumpararea unei chiuvete de bucatarie este un lucru relativ usor, dar semnifica mult mai mult decat ceea ce se observa. Cumpararea chiuvetei potrivite iti permite luxul de a nu-ti face griji cu spalatul prea mult. Adu o chiuveta nepotrivita acasa si vei pierde atat bani, cat si timp. Deci, cum exact alegi o chiuveta de bucatarie? Citeste mai departe pentru a sti mai multe.

Cum sa cumperi o chiuveta de bucatarie
 

1. Verifica modelul de baza


    Desi toate chiuvetele pot avea acelasi cadru, exista diverse tipuri de chiuvete de bucatarie in functie de sistemul de scurgere si de modul in care sunt montate. Poti opta pentru un model inserat, sub-montat si altele. Daca-ti planuiesti bucataria si esti inca in faza de constructie, atunci poti opta pentru o chiuveta care este construita in "statia" ta.

2. Verifica calitatea chiuvetei


    Exista, in mod evident, mai multe optiuni atunci cand vine vorba de materiale. Ai de ales intre popularul otel inoxidabil, portelan emailat, amestec de piatra, metal sau orice alte tipuri de lux. Otelul inoxidabil este o alegere buna, dar asigura-te ca nu alegi una cu finisaj in oglinda. Este nemaipomenita in magazin, dar este greu de intretinut. De asemenea, retine ca, in bucatarie, chiuveta de portelan va dura atat timp cat nu vei folosi obiecte grele.

3. Dimensiunea chiuvetei


    Marimiea si stilul de chiuveta variaza. Cu toate acestea, inainte de a aduce-o acasa, ai grija sa ai masurile corecte. Din moment ce expertul, care le va instala, tu nu trebuie sa iti mai faci griji despre fiecare centimetru, atat timp cat nu este excesiv de mare pentru spatiul in care vrei sa o amplasezi.

4. Robinetul este important


    Inainte de a cumpara chiuveta de bucatarie de care ai nevoie, gandeste-te mai intai unde va merge instalat robinetul, ce caracteristici suporta si cat de bine merge cu chiuveta. Daca doresti sa cumperi un robinet de lux, care este cu adevarat exotic, atunci asigura-te ca are gaurile necesare.

5. Culori si stil ce se potrivesc cu bucataria


    Daca bucataria si robinetele au o anumita tema sau un stil unic, atunci chiuveta trebuie sa se potriveasca cu toate. Daca ai o tema retro, atunci foloseste culori stralucitoare, aspectul minimalist are nevoie de nuante neutre si liniile drepte, in timp ce unul clasic ar putea avea nevoie de un finisaj ce aseamana metalul cu lemnul. Este vorba de un amestec perfect.