Cum sa vopsesti un perete in patru pasi

Cum sa vopsesti un perete in patru pasi


    A invata cum sa vopsesti un perete este o distractie si o recompensa care poate fi impartasita cu intreaga familie. Urmeaza pasii de mai jos pentru a incepe vopsirea unui perete din casa ta.

Cum sa vopsesti un perete in patru pasi
 
Pasul 1 - Aduna materialele necesare

    Vei avea nevoie de urmatoarele materiale pentru a incepe proiectul de la zero:
  • o galeata mare pentru vopsea;
  • un panou de metal pentru galeata;
  • o perie ferma;
  • o rola;
  • o cutie de grund (cu exceptia cazului in care peretii sunt de culoare alba, caz in care nu vei avea nevoie de grund);
  • o rola de poli din plastic;
  • o banda adeziva;
  • 1-2 bucati de smirghel;
  • o cutie de vopsea.
Pasul 2 - Inainte de a aplica grundul

    Utilizeaza rola de plastic de poli si o banda albastra pentru vopsit pentru a acoperi si proteja pardoseala si alte lucruri de valoare ce se gasesc aproape de peretele pe care intentionezi sa-l vopsesti. Indeparteaza orice obiect de arta care poate fi pe perete. Foloseste banda pentru a acoperi colturile a orice nu vrei sa vopsesti, asa cum e fereastra, de exemplu.

Aplica grund pe pereti

Pasul 3 - Aplica grund pe pereti

    Foloseste peria ferma pentru a margini peretele. Marginirea peretelui inseamna ca ar trebui sa vopsesti o margine larga 20 - 25 cm in jurul tuturor colturilor. Acest lucru va face mai usoara folosirea rolei, pentru a trasa vopseaua cu o mai mare precizie. Odata ce ai marginit si rulat intregul perete in grund, asteapta sa se usuce bine si apoi slefuieste-l. Foloseste smirghelul in sus si in jos, pana cand intregul perete este neteda si stralucitor.

Pasul 4
- Vopseste peretele

    Urmeaza aceeasi pasi pentru vopsire, asa cum ati facut pentru aplicarea grundului. Margineste colturile peretelui, ale ferestrei si orice care poate fi riscant de utilizat cu rola. Odata ce ai terminat de marginit, utilizeaza rola pentru restul de perete. Nu uita sa rulezi rola de-a lungul panoului de metal in galeata cu vopsea, aceasta va tine munca ta curata si echilibrata. In functie de grosimea vopselei si de preferintele tale in ceea ce priveste culoarea, vopseste peretele si asteapta sa se usuce, slefuieste-l inca o data si apoi vopseste-l din nou. Utilizeaza intotdeauna cel putin doua straturi de vopsea, trei cel mult, pentru cele mai bune rezultate.
 
 Vopseste peretele