Economisirea spatiului disponibil - functionalitate si design

Economisirea spatiului disponibil - functionalitate si design


     Tindem sa strangem tot felul de lucruri in locuinta, unele pe care nu le mai folosim, altele pe care le pastram doar ca si amintiri, iar pentru acest lucru este nevoie de spatii de depozitare astfel incat sa se evite dezordinea ce se poate crea. In cele ce urmeaza va vom prezenta cateva idei de depozitare si modalitati neconventionale de distribuire a lucrurilor.

Economisirea spatiului disponibil - functionalitate si design
 

Grenada si dulapul sub forma de mana


    Daca esti in cautare sa fi putin diferit fata de restul in ceea ce priveste design-ul casei, ce ai zice de o grenada enorma sau de o palma realizate din lemn? Dulapul sub forma de grenada si mana sunt realizate de designerii Los Carpentiros din Havana - iar daca vei cumpara ambele piese de mobilier si le aranjezi in colturi diferite ale camerei, va arata ca si cum unul in arunca pe celalalt. Oare acesta a fost planul de la bun inceput?

Grenada si dulapul sub forma de mana

Dulapul sub forma de container


    De la case ecologice prefabricate la cladiri de hoteluri, containerele de transport maritim utilizate sunt omniprezente si versatile. Daca stii cum sa le transformi aceste containere pot deveni adevarate opere de arta cu functionalitati multiple. Sistemul de depozitare Pandora de la Mocoloco este format din module de transport maritim ce au fost pictate si lustruite pentru a luci, iar durabilitatea nu este o problema, deoarece acestea au fost special concepute pentru a rezista in timp si la diferite intemperii.

Dulapul sub forma de container

Dulapul Trusa de Scule


    Uiti tot timpul unde iti pui lucrurile? Aceasta Trusa de unelte formata din sertarase ar putea fi exact design-ul de care ai nevoie - fiecare sertar numerotat ar putea sa corespunda unei intrari de lista pe care o ai agatata de perete - asa ca nu va mai trebui sa cauti vreun lucru niciodata deoarece vei stii unde se afla.

Dulapul Trusa de Scule

Sistemul de sertare mobil


    Sertarele mobile exista de ceva ani buni si se realizeaza tot mai sofisticate. Design-ul acestuia este un salvator de spatiu: daca impingi un sertar, iar dulapul se va muta intr-o parte pentru a descoperi si mai mult spatiu liber. Totusi aceasta optiune de depozitare nu este una ieftina, insa daca ai mult echipament de impachetat intr-o locuinta modesta aceasta soluti ar putea deveni un chilipir oricare ar fi pretul.
 
 Sistemul de sertare mobil