Idei unice de design interior

Idei unice de design interior

 
    Organic: forme, metode si tipare modelate dupa cele gasite in sistemele vii. Atunci cand se aplica in arhitectura, rezultatele pot fi cel putin interesante si reprezinta o provocare atat pentru designeri, cat si pentru constructori. Iata cateva exemple de arhitectura organica care arata anumite modalitati ale designerilor de a transforma total un lucru prin indoirea lui.

Active Image
 
    “Am nevoie de un luptator, un iubitor al spatiului, un agitator, un test si un om intelept. Vreau un templu de spirit, un monument!". Asta a scris Hilla Rebay, consilier artistic al lui Solomon R. Guggenheim si a arhitectului Frank Lloyd Wright in 1943. "Templul" care a pornit din imaginatia lui Wright reprezinta remarcabilul muzeu Guggenheim localizat in apropierea Central Park din New York.

Active Image

    Mai tarziu Wright a comentat: “Ma pot gandi la mai multe locuri placute din lume pentru a construi acest muzeu maret", simtind ca orasul cosmopolitan este zgomotos, congestionat si suprapopulat. Este oarecum ironic ca Guggenheim a devenit un simbol ce rezista atat al New York-ului cat si al lui Wright insusi.

Active Image

    Nici o discutie despre Frank Lloyd Wright si arhitectura organica ar putea fi completa fara a mentiona magnifica casa Fallingwater de langa Pittsburgh, PA. Conceputa de Wright pentru magazinul magnatului Edgar Kaufmann Sr. In 1935, proiectul a luat 2 ani sa fie complet si a costat $155,000 - o suma destul de mare pentru acele vremuri, echivalentul la $2.3 milioane in prezent.

Active Image

    Fallingwater a fost o constructie revolutionara pentru perioada aceea in care in loc sa dea natura la o parte, Wright o incorporeaza in inima locuintei. Pentru multi, Fallingwater rezuma ceea ce poate fi si ar trebui sa fie arhitectura. Casa a ajutat-o pe Ayn Rand sa scrie romanul epic "The Fountainhead". Imaginile arata Fallingwater vara (stanga) si iarna (dreapta).
 
 Active Image