Sfaturi si trucuri in vopsirea peretilor casei

Sfaturi si trucuri in vopsirea peretilor casei


Rosu, albastru si galben sunt cunoscute drept culori primare. In teoria culorilor, amestecul dintre aceste trei culori, in proportii diferite, creeaza toate celelalte culori.

Sfaturi si trucuri in vopsirea peretilor casei
Culori complementare

Culori opuse reciproc pe roata culorilor (de exemplu, albastru si portocaliu sau rosu si verde) se numesc culori complementare. Acestea sunt culori de intensitate egala, iar atunci cand sunt combinate in proportii egale, se realizeza un ton gri neutru. Cand doua culori complementare sunt plasate una langa alta, acestea ating intensitatea maxima a acestora si concureaza pentru atentie.

Grund

Primul strat de vopsea utilizat la prepararea unei suprafete a peretelui este grundul, care actioneaza ca un izolator. Grundul va pastra petele si pigmenti vechi de culoare, de a sangera printr-un tratament de vopsea noua.

Lambriul pe pereti

Un lambriu este un ornament folosit pentru a imparti o suprafata de perete orizontal. Acesta este plasat la aceeasi inaltime cu spatarul scaunului, pentru a proteja suprafata peretelui de daune. De asemenea, cunoscut si sub numele de capac de piedestal, este adesea folosit pentru a separa doua tratamente diferite de suprafata intre jumatatea superioara si cea inferioara a unui perete.

Piedestal


Aceasta este portiunea de jos a unui perete, aunci cand este tratat diferit fata de suprafata de sus. In mod traditional, piedestalul a inclus o scandura de podea, un arbore mediu si un capac de piedestal. Adesea casetat sau ornamentat, a fost, de asemenea, cunoscut ca un lambriu.

Hartia de linie

Acest tip de hartie este folosit pentru a ascunde imperfectiunile atunci cand o suprafata nu este potrivita pentru montat tapet direct pe ea. Aceasta hartie vine in dimensiuni si greutati variate, fie cu pulpa neacoperita sau finisaj neted, creand o suprafata curata si uniforma pentru montat tapetul.

Culori saturate


Culorile saturate descriu cat de mult pigment este intr-o vopsea. Cu cat este mai mult pigment, cu atat este mai bogat, mai luminos si mai puternic. De asemenea, este cunoscut ca intensitatea de culoare.

Furnir si folie

Furnirul este o foaie subtire de finisare din lemn aplicata la un material brut, mai putin costisitor. Placajul permite detinerea unei suprafete de lemn foarte fina, fara a suporta costul unei bucati solide de lemn scump. Un strat subtire de furnir artificial, laminat este adesea folosit pentru blaturi si dulapuri. Cu toate acestea, functioneaza ca o mare suprafata de perete! Multe stiluri laminate noi, inclusiv metale, imagini fotografice si esente de lemn, traduc frumos ca si solutii de acoperire a peretilor.

Lambriu

Aceasta captuseala din lemn este proiectata pentru peretii interiori. Lambriul este adesea utilizat pe portiunea inferioara a peretelui.

Lincrusta


Acest tapet are un model in relief, ce poate fi vopsit cu usurinta. Lincrusta este adesea folosita ca o aplicatie pentru un piedestal pe jumatati de perete sau ca o bordura pentu linia plafonului al unui perete vopsit.