Simbolismul din arhitectura

Simbolismul din arhitectura


    Labirinturile pot fi gasite in lume si reprezinta importante opere culturale, oferind o privire asupra istoriei si psihicului uman. In mitologia greceasca, labirintul a fost conceput de catre Daedalus pentru a incarcera Minotaurul; insa labirintul este privit si in sensul simbolic. "Mersul prin labirint" se spune ca este o experienta meditativa si personala prin care o persoana castiga informatii despre adevarata lor natura. De asemenea, labirinturile mai sunt concepute si pentru jocuri strategice, de orientare; acestea sunt unele dintre jocurile fizice originale de puzzle ale omenirii.   Prin urmare, labirinturile sunt contemplative, usor de realizat, dar si dificil de navigat. Acestea dezvaluie, in mod simbolic, doua parti ale spiritului uman: complexitatea si simplitatea; misterul si design-ul; intuitia si experienta senzoriala. Labirinturile sunt embleme ale tensiunii filozofice eterne intre destin si liberul arbitru.
 
 Simbolismul din arhitectura
 

Filmul


    Tehnic, o propunere simpla de a construi un labirint, nu unul permanent, a fost expusa in anul 1986 intr-un film in care a jucat faimoasa actrita Jennifer Connelly, asa ca, trebuie inclus in acesta lista de labirinturi, cu siguranta.

Labirint utilizat in filme

Labirintul din parcul de apa Victoria

 

Labirintul din parcul de apa Victoria


    Acest labirint de apa este foarte frumos atunci cand se umple cu apa de ploaie in sezoanele ploioase. Este diferit de celelalte deoarece este un labirint Chartres. Acest tip special de labirint se bazeaza pe mitologia crestina si este caracterizat printr-o simbologie a crucii prin care credinciosul trebuie sa mearga pe un model special, asa cum se arata in aceasta fotografie.

Acest tip special de labirint se bazeaza pe mitologia crestina si este caracterizat printr-o simbologie a crucii.

Labirintul din caramida din Capri


    Acest labirint impresionant realizat din caramida nu este atat de greu de traversat, insa a fost destul de dificil de construit. Zidaria de piatra si design-ul ingineresc au avut ca rezultat un labirint arhitectural frumos amplasat pe faimoasa insula Capri.
 
 Labirintul din caramida din Capri