Trucuri si solutii pentru o casa ecologica

Trucuri si solutii pentru o casa ecologicaActive Image

    Ti-ai schimat masina intr-una ecologica, stii de unde poti gasi mancare proaspata si naturala, ti-ai "inverzit" obiceiurile de consum si stii toate bazele de trai ecologic. Ce urmeaza? Casa ta. Locuinta este cel mai usor loc de a incepe sa fii ecologic. Exista sute de solutii usor de introdus in locuinta ta, totul pentru a reduce consumul de energie atat din punct de vedere al costului cat si in ceea ce priveste prezervarea mediului inconjurator.
 

Actualizarea rapida pentru o casa verde


Active Image

Lumina


    Inlocuieste becurile normale cu becuri fluorescente compacte si priveste cum iti cresc economiile la consumul de energie. Becurile fluorescente sunt mult mai eficiente decat cele normale, deoarece economisesc energie si dureaza mai mult in timp. Totusi, doarece contin mercur, ele pot deveni un pericol pentru sanatate si mediu, daca nu sunt reciclate in mod corespunzator. Prin urmare nu arunca becurile fluorescente la gunoi, ci in centre speciale de colectare al acestor tipuri de deseuri.

Active Image

Termostatul


    Cumpara un termostat pe care il poti programa si vei observa ce diferenta mare va exista in buzunarul tau, venind vorma de economii. Setand termostatul pe o anumita perioada de timp vei economisi energie si in acelasi timp sa beneficiezi de caldura, dar si de aer conditionat atunci cand ai nevoie.

 Boilerul


    Stiai ca daca scazi temperatura la boiler cu cateva grade poti economisi gaz si/sau electricitate? Incearca si vei vedea diferenta.