Intretinere acoperis pentru sezonul ploios

Intretinere acoperis pentru sezonul ploios


Intretinere acoperis pentru sezonul ploios
 
 
 
 
 
Primavara anului 2010 a adus precipitatii record intr-un interval foarte scurt de timp, ce pot fi devastatoare pentru un acoperis. Vremea nefavorabila persistenta este una din principalele cauze ale daunelor ce pot aparea la un acoperis. Din fericire, exista un numar de pasi simpli prin care se poate proteja acoperisul de ierni si conditii meteo nefavorabile.

 
 
 
 
 
 
Inspectii regulate pentru acoperis

Profesionisti din domeniul acoperisurilor sugereaza ca inspectia acestora trebuie realizata cel putin o data pe an pentru a te asigura ca nu este deteriorat sau putrezit. Ai putea sa cresti programul de inspectie la o data la patru sau cinci luni, daca locuesti intr-o zona care prezinta ploi abundente sau ninsoare, ori este inconjurata de copaci.

Daca ai de gand sa faci chiar tu inspectia, unita-te dupa tigle sparte, degradate, dupa gauri sau orice alte semne de deteriorare. De asemenea, verifica si jgheaburile. Daca vezi in mod constant granule in jgheaburi, ar trebui sa angajezi un profesionist pentru o inspectie amanuntita.
 
Reparatii acoperis
 
Tratarea acoperisului

Este important sa tratezi acoperisul o data la trei sau cinci ani. Acest lucru poate fi realizat fie de catre un profesionist, fie prin utilizarea unui produs de curatare a acoperisului, de inalta calitate.

Ventilatia acoperisului

Ventilatia adecvata a acoperisului este un alt punct imprtant pentru mentinerea acoperisului intr-o stare buna, in timpul sezonului ploios. 90% din cazurile de degradare prematura a acoperisului se datoreaza ventilatiei slabe. Un test simplu pentru a spune daca ventilatia este una corespunzatoare este acela de a pastra evidenta temperaturilor din interiorul casei, in timpul lunilor de iarna si de vara. In cazul in care casa este neobisnuit de rece in timpul iernii si neobisnuit de calda in timpul verii, ventilatia acoperisului nu este una potrivita. Verifica cu un profesionist acest lucru pentru a corecta orice probleme de ventilatie aacoperisului.

Pericolele de mediu

Copacii reprezinta una dintre cele mai mari pericole pentru acoperisuri, mai ales in timpul anotimpurilor toamna si iarna. In timpul furtunilor deosebit de puternice, zapada sau vant, crengile copacilor pot sparge si pot provoca multe daune acoperisului. Chiar si frunzele, conurile, crengile si fructele cu coaja tare pot cauza probleme. Daca sunt lasate nesupravegheate, resturile de copaci pot putrezi, provocand dezintegrarea acoperisului mai repede decat ai crede.
 
Intretinere acoperis

Riscuri meteo

Sezonul ploios reprezinta cea mai mare amenintare pentru acoperisuri. Un acoperis bine intretinut poate rezista cateva luni cu precipitatii, dar daca nu este curatat in mod regulat, fara o ventilate corespunzatoare, atunci ploaia, vantul si zapada pot accelera procesul de descompunere. Apa permanenta existenta in jgheaburi poate, de asemenea, sa deterioreze acoperisul. Asigura-te ca vei pastra curate jgheaburile de moloz si noroi; acest lucru va permite apei de ploaie sa curga cu mai multa usurinta de pe acoperis si pana in pamant.