Pavaje pentru alei: materiale pentru pavare

Pavaje pentru alei: materiale pentru pavare


Pavaje pentru alei: materiale pentru pavare
Cand vine vorba de pavarea aleii, exista mai multi factori ce trebuie luati in considerare. Principala preocupare este materialul folosit intr-un astfel de proiect. Un tip de material pentru pavaje este piatra, care tinde sa fie ieftina in comparatie cu alte materiale populare, cum ar fi asfaltul sau beton. Piatra are un aspect natural si placut ochiului, desi exista anumite probleme ce trebuie luate in considerare. Poate parea ca si cum ar fi dificil de mers pe ea si se dovedeste a fi o provocare atunci cand vine vorba de deszapezirea aleii.


Materialul cel mai des utilizat este asfaltul. Drumurile din asfalt sunt practice si functionale. Odata ce aleea este pavata, acesta poate fi decorat cu borduri pe margini, cum ar fi caramida, pavele si altele. Poeti adauga mereu alte materiale. Un alt plus in alegerea asfaltului este un cerc de pavele care pot fi adaugate oricarei zone de parcare.

Daca esti in cautarea unui aspect rustic, atunci poti alege pavarea cu gudron (substanta rasinoasa, de culoare bruna sau neagra, cu miros specific, obtinuta prin distilarea uscata a unor materii organice (petrol, carbune, lemn etc.), avand diverse intrebuintari in industria chimica si in constructia drumurilor). Aceasta este o combinatie de piatra si asfalt si ofera aleii un aspect traditional.

Piatra utilizata poate fi de diferite culori, in functie de imprejurimi. Aceasta nu trebuie sa fie de culoare neagra sau gri inchis, nuante pe care le vezi de multe ori in pavarea aleii.

Cimentul este un alt material pe care poti sa-l alegi. Cu toate acestea, exista intotdeauna o sansa ca acest material sa se crape. Acesta trebuie sa fie instalat in mod corespunzator, cu multa atentie acordata rosturilor de constructie.

Materiale pavaje

Betonul amprentat este la fel ca si betonul simplu. Cu toate acestea, daca alegi un model natural, tot trebuie sa ai rosturi de constructie pentru a preveni craparea. Aceste linii de constructie se vor desfasura prin aspectul natural al modelului.

Pavelele din beton pot fi folosite pentru o alee intreaga. Acest lucru poate fi destul de costisitor. Este de preferat utilizarea pavelelor pe marginile aleii sau intr-un design in cerc, in aleea respectiva. Folosirea tuturor pavelelor nu este neaparat necesara pentru a atinge un design atragator.

Caramida este o alta optiune. Multe dintre caramizile fabricate azi au suficienta rezistenta pentru a sprijini vehicule. O alee realizata in intregime din caramida poate fi destul de costisitoare, asa ca, daca iti place caramida, o poti folosi doar pentru accente in cadrul pavarii aleii.

Piatra naturala poate fi folosita in anumite zone din cadrul aleii, cum ar fi bordurile sau ai putea lua in considerare utilizarea acesteia la intrarea pe alee. Piatra trebuie sa fie suficient de rezistenta pentru a sustine greutatea masinilor, de aceea granitul poate fi o alegere buna.
 
Pavaje din piatra aparenta

Poti crea un design frumos pentru drumul de acces prin utilizarea unui material mai putin costisitor, accentuand-l cu alte materiale. De asemenea, poti folosi un material simplu, cum ar fi asfaltul, si sa investesti mai mult in formarea peisajului, in iluminat si alte elemente pentru gradina. Un design remarcabil de alee nu trebuie sa includa materiale scumpe, la urma urmei, design-ul intregului peisaj este important.