Mai mult decat un acoperis verde

Mai mult decat un acoperis verde


Mai mult decat un acoperis verde

    Gradinile verticale aduc abundenta si viata chiar si celor mai reci suprafete, atat in interior, cat si in exterior. Aceste "ziduri vii" sunt o mare parte a viitorului tehnologiei si design-ului verde - cresc umiditatea interioara, purifica aerul si ofera atingerea naturii, intalnite in spatii unghiulare urbane ca aeroporturi, muzee si centre comerciale. De la zgarie-nori la parcuri verticale, va prezentam cladiri pe zidurile carora se afla gradini verticale.
 

Edificio Consorcio, Santiago, Chile


Cladirea Concorcio din Santiago, Chile este una dintre cele mai ecologice complexe de birouri.

    Cladirea Concorcio din Santiago, Chile este una dintre cele mai ecologice complexe de birouri. Acesta utilizeaza pana la 48% mai putina energie datorita vegetatiei ce urca pana la peretii exteriori si devine rosie toamna.

Acesta utilizeaza pana la 48% mai putina energie datorita vegetatiei ce urca pana la peretii exteriori si devine rosie toamna.

Gradina verticala tillandsia pe Hotelul Bardessono


Gradina verticala tillandsia pe Hotelul Bardessono

    Nu toate gradinile verticale au nevoie de sol sau de irigare. Aceasta "tillandsia" sau gradina formata din "plante de aer"  din cadrul hotelului  Bardessono in Yountville, California, ofera un efect vizual de plante "plutitoare" prin montarea tillandsiei pe tije metalice, ce se impune din zidul de cupru. Gradina trebuie, pur si simplu, stropita dintr-o sticla spray, din cand in cand.
 
Plante amplasate pe peretii camerei

Planta urbana


    Aceasta propunere de design arhitectural numita "Planta Urbana" prevede un nou mod de a produce alimente pentru locuitorii din mediul urban. Turnul are gradini de legume hidroponice si sisteme de energie regenerabila integrate care sa reduca utilizarea energiei si dau oraselor un sentiment de legatura cu natura printre betoanele ce se pot gasi in urbele mari.
 
 Parcul urban